LadyFest Tallinn avab festivali näitusega ajaloolistest Eesti naistest poliitikas

Eesti Asutava Kogu naisliikmedOlete oodatud LadyFest Tallinna festivali avamisele esmaspäeval, 3. märtsil, kell 18.30 kino Artise kohvikus. Festivali avame LFT ja Wikimedia Eesti koostööna koostatud näituse “Naine ja poliitika” tutvustamisega, mis jutustab eesti naise lugu kui poliitilise mõtte lugu.

“Kaugel üksteisest seisavad need kaks mõistet meil Eestis,” nendib Vera Poska-Grünthal ja kutsub naisi poliitikas osalema. Poska-Grünthal ütles need sõnad ligi üheksakümmend aastat on tagasi. Praegu aga on naine Eesti poliitikamaastiku tippude hulgas ikka veel pigem erandlik ja mõne arvates isegi taunimisväärne nähtus. Eesti naine ja tema sõna on justkui valge laik ajaloos, mis veel tänaselgi päeval alles ootab avastamist.

Näituse koostaja Evelin Tamm (1977) on vabakutseline kunstnik, kasvatusteadlane ja ühiskonnakriitik. Näituse kaudu püüab Evelin talle omasel moel küsimärgistada levinud mõttestampe, mis pakuvad automaatseid „õigeid” vastuseid.

Pildil Asutava Kogu naissaadikud.

Lisainfo:
Facebook: facebook.com/ladyfesttln
Ladyfesti filmiprogramm Artises: http://www.kino.ee/Events/LadyFest

Kontakt
Aet Kuusik
omatuba@gmail.com
525 8957

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s